מעוניין שבקשתך בהוצאה לפועל תתקבל? בשורות הבאות נבין מדוע בקשה פשוטה שאדם הגיש בהוצאה לפועל לא התקבלה בעוד בקשה דומה שהגיש אחר כן התקבלה.
כל הבקשות שמוגשות בהוצאה לפועל חייבות להיות מלוות בטופס בקשה מתאים. חלק מהבקשות ניתן להגיש כטופס בלבד. בקשות אחרות יש להגיש באופן מפורט ובליווי תצהיר. רבים וטובים טועים ואינם ממלאים כנדרש את המסמכים וזוכים לתסכול ומפח נפש גדול כשמתברר להם שבקשתם נדחתה או אף הוחזרה בלא שטופלה כלל.
הנה מה שצריך לדעת: הטפסים הרשמיים של בקשות בעבור הוצאה לפועל אינם טפסי בירוקרטיה או טפסים פרוצדוראליים בלבד. בהוצאה לפועל, הטפסים מהווים חלק מרכזי וחשוב בהליכי הבקשה. למעשה, לכל בקשה יש מקום מיוחד בטופס שיש למלא אותו בדייקנות. טעות במילוי הטופס משמע טעות בבקשה. כשמוגשת בקשה עם טופס שגוי או חלקי סביר להניח שהתשובה לבקשה לא תספק את מי שהגישה.
חשוב להכיר את הטפסים ולהשקיע זמן ולקרוא בעיון את הטופס הרלוונטי. למלא באופן ברור ונכון את המקומות המיועדים לכך. במקום המיועד לכתיבת תמצית הבקשה יש לכתוב באופן קצר, ענייני ומדויק מה בדיוק אנחנו מבקשים. ככל שהבקשה תהיה ברורה יותר, הסיכוי שרשם ההוצל"פ יאשר אותה גבוה יותר.
חשוב לזכור שמידי יום מוגשות בקשות רבות בהוצאה לפועל וידי הרשמים מלאות עבודה. בכדי להקל על הרשם ולאפשר הבנה מהירה ונוחה של הבקשה חשוב למלא את הטופס הרלוונטי באופן מדויק וברור.
איך יודעים אם הטופס מולא כהלכה? התשובה פשוטה: עבור וקרא את הטופס לאחר שמילאת אותו. האם כתב היד קריא? האם המשפטים ברורים וקריאים? האם מהות הבקשה מובנת? אם ענית בחיוב על כל התשובות, תן לאדם נוסף שאתה סומך עליו שיקרא את הבקשה ושאל אותו את השאלות הנ"ל. אם גם הוא השיב בחיוב, קרוב לוודאי שעשית את המוטל עליך כהלכה. ככל שיש צורך, תקן ושפץ את הבקשה.
טיפ לסיום: הימנע מלבקש שני סעדים שונים בבקשה אחת. כשמגישים בקשה אחת ברורה רשם ההוצל"פ חייב להתייחס אליה. כשמבקשים 2 סעדים בבקשה אחת, עלול הרשם להתייחס רק לאחת מהן. לדוגמא: בקשה להורות לזוכה להמציא מידע/פרטים כלשהם ובקשה לעיכוב הליכים. רצוי להגיש את הבקשה להורות לזוכה להמציא מידע ע"ג טופס בקשה נפרד בליווי בקשה מפורטת ומנומקת. להגיש בנפרד טופס ובקשה לעיכוב הליכים. באופן זה תקבלו החלטות ברורות לכל אחת מהבקשות.
בהצלחה.
האמור לעיל הינו מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי או להסתמך עליו.
קרא עוד בנושא
הוצאה לפועל
ביטול חוב בהוצאה לפועל
התנגדות לביצוע שטר בהוצאה לפועל
מהי טענת פרעתי בתהליך הוצאה לפועל?